Kæbeproblemer

Kæbesmerter, kæbeledsproblemer og bidfunktion


Der ses ofte en nær sammenhæng mellem kæbeleddets funktion og kroppens holdning og funktion.


Der kan være mange symptomer på problemer med kæben og kæbeleddet.

De typiske symptomer er, at kæben låser, det knaser i kæben samtidig med at det gør ondt, man skærer tænder både om natten og for eksempel, når man skal koncentrere sig. 


Man kan have fornemmelsen af klump i halsen. Det kan være svært at gabe, svært at tygge, det føles som om tænderne ikke kan tygge sammen. Kinderne og tyggemusklerne er ømme, når man vågner om morgenen.


Man kan også have problemer i ørerne i form af klikken for ørerne, trykken i ørerne, lukket fornemmelse i ørerne, tinnitus og øresmerter. Mange bliver undersøgt hos en ørelæge uden, at der kan findes en grund til symptomerne i øret. Og det kan vise sig, at det skyldes muskelspændinger omkring kæbeleddet og den øvre del af nakken.


Hyppig hovedpine, ondt i nakken og stikkende smerte bag øjnene kan også opleves. Flere oplever også brystsmerter, som kan forveksles med hjerteproblemer.


Hvis man har overdreven høj muskelaktivitet omkring kæbeleddet, kan det også give smerterne. Det skyldes ofte ubevidste, dårlige vaner: bide negle, bide i blyant, bide sig i læben, suge kinden ind mellem tænderne, klikke med kæben, skyde underkæben frem, presse tungen ud mellem tænderne osv.


Problemerne ses hos alle mennesker i alle aldre. Hvis man har ekstremt travlt eller har stress, spænder man typisk mere i kæben. Det er ubevidst og det sker også om natten, når man sover. Det er ikke unormalt, at kroniske smerter kan bevirke manglende overskud i hverdagen og træthed.


Kontakt mig her eller ring/sms på  42 42 35 34 og hør nærmere om behandlingsmuligheder.

Kæbe-team

Jeg samarbejder med tandlæge Per Stylvig, Frederiksberg, tandlæge Vibeke Andersen i Holbæk og fysioterapeut Anne Louise Kiær, Holbæk i et team omkring kæbesmerter, kæbeledsproblemer og bidfunktion.

Vi arbejder tværfagligt med forskellige tilgange til behandling og genoptræning af den enkelte.

Behandlingerne omfatter både manuel fysioterapi og træning samt stabilisering af kæbemuskulatur og kæbeled ved hjælp af speciallavet, styrende bideskinne.

Kontakt mig på mail eller tlf. 42 42 35 34 hvis du vil høre mere om behandlingsforløb.